25. 8. 2012

Pekelně ostrý výlet

Rock co rock mojí kuchyni ovládne cuketa. Ne, že bych byla šílenou milovnicí této zeleniny, ale bývá jich nadúroda a tak začnu vyvařovat ratatouille, cuketovou polévku, peču zeleninu, zapékám apod.

Dneska jsem si udělala cuketu na kari. Jídlo je docela fajn a každý recept na zužitkování cukety se hodí, což? Po vlastní zkušenosti doporučuji zvážit, jak moc pálivá je ta chilli paprička, kterou dáváte do jídla :)



Cuketa na kari

Suroviny:
cuketa, rajče, česnek, cibule, máslo, kari, jogurt, chilli paprička, rajčatový protlak, trocha vody

Postup:
1. Na másle jsem zpěnila cibulku, na ni přidala na kostičky nakrájenou cuketu, papričku, rajče a koření. Vše jsem promíchala a s troškou vody chvilinku podusila.
2. Ke konci jsem přidala jogurt, trochu protlaku, osolila a ještě chvilku povařila.


Jak zápasíte s cuketou vy? Máte rádi cuketu? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat