Houby na marocký způsob s kuskusem

Ingredience, které by našinec očekával spíše v perníku dávají spolu s rajčaty, houbamí a cizrnou dávají  dohromady výtečnou chuť s nádechem exotických dálek. Všechno to dokonale funguje. Do 20 minut na vašem talíři i s uklizenou kuchyní. :)




Houby na marocký způsob s kuskusem 
- zdroj zde

Suroviny
plechovka rajčat, plechovka cizrny, houby (já použila portobella), skořice, římský kmín, sůl, med, kuskus, sušené meruňky, cibule, olivový olej

Potup:
1. Olej jsem rozehřála na pánvi a na něm orestovala drobně pokrájenou cibuli.
2. Do hlubší pánve následovaly cibuli pokrájené houby.
3. Jakmile houby klesly, přidala jsem koření a následně plechovku rajčat, polovina cizrny a lžíce medu.
4. Vše jsem nechala ještě chvilku povařit, podle potřeby dosolila a v mezičase si připravila kuskus nakrájením meruněk, smícháním se solí a zalitím vodou. Nicméně myslím že story o přípravě kuskusu zná každý,
5. No a ve finále už jenom všechno promíchat a hurá do břicha. :)


Komentáře

Oblíbené příspěvky