10. 7. 2013

Letní cizrnový salát

Máte chuť na chutnou, snadnou a pečivo-prostou večeři? Tak v tom případě bych pro vás měla tip na výborný cizrnový salát.




Letní cizrnový salát

Suroviny:
plechovka cizrny, rajčata, bazalka, máta, balkánský sýr, citron, olivový olej, sůl, cibule (ideálně červená)

Postup:
1. Cibuli jsem pokrájela na ultradrobno, rajčata na menší kousky a sekání se nevyhla ani máta s bazalkou.
2. V mém případě půlplechovka (zcezené) cizrny si střihla ohřívačku na rozpálené pánvi, po čemž devadesát procent šlo do salátové misky a devadesát procent postihla mačkací genocida. Recept mi sliboval lepší texturu salátu, ale spíš jsem řešila sundávačku z pánve...
3. Vznikající salát jsem zalila trochou olivového oleje, půlkou citronu (fakt doporučuju nešetřit), solí a na malinké kostky pokrájeným balkánským sýrem.
4. Závěrečný krok nespočíval v ničem jiném, než v míchačce. :)


Zdroj ispirace: zde





1 komentář: