26. 3. 2014

Pesto z medvědího česneku

Jak všichni víme, pesto je víceméně pasta na těstoviny.  Pesto jsme už určitě ale i zahlédli v mnoha jiných receptech např. na salát, sendvič... Příprava je poměrně rychlá, většina surovin se dá nasbírat, čímž nám příjemně klesá rozpočet. Pobaví určitě i chuť, která zajímavě kombinuje hlavní suroviny. Moje pesto je lehce sušší a tuzemské. Nechtěla jsem to nějak přehánět s olejem a nejlepší suroviny jsou vždycky ty od nás.








Pesto z medvědího česneku:

Suroviny:
medvědí česnek, vlašské ořechy, Gran Moravia, olivový olej

Postup:
Bylo nebylo v jednom domečku na samém konci ČR žila Adélka a ta se rozhodla udělat pesto z medvědího česneku. Nebylo to jen tak. Jako prvně musela na půdu pro oříšky a ty poctivě nalouskat. Potom se vydala do parku na medvědí česnek a natrhala si do košíčku. K trhání si vybírala místa daleko od cesty. "Čím méně šťastných pejsků tudy proběhne, tím lépe", pomyslela si.
Jakmile se s košíčkem vrátila Na Bělidlo, omyla lístky a nakrájela je na hrubo, jen tak od oka. Ve svém konání pokračovala vytáhnutím robotu, tam přendala připravený medvědí česnek, přisypala nalouskané oříšky a nastrouhala sýr.
Přiklopila a mixovala. Kdyby Adélka neměla mixér, použila by hmoždíř. Jakmile se všechno krásně rozmixovalo, dolila kuchtička trochu olivového oleje, zamixovala a zase dolila. Pak ochutnala a podle potřeby dosolila.
Hotové pesto pak přendala do pudelka, jak se v jejím bydlišti říkalo nádobkám, nafotila a uchovala do lednice.
O něco později si jej pak udělala s těstovinami ale to už jiná pohádka. :-)


2 komentáře: