31. 3. 2014

Polévka z medvědího česneku

Medvědí česnek je chutný, zdravý, zadara a roste po celém parku. Zařadila jsem se tedy mezi četné sběrače, našla si místečko bokem a udělala si medvědo-česnekové hody.  Jedním z pokrmů byla polévka. Chuťově je podobná špenátovce. Sluší ji nalámané suchary z Lidlu, Gran Moravia a posypání čerstvou bylinkou.



Polévka z medvědího česneku

Suroviny:
brambory, voda, mléko (smetana), medvědí česnek, sůl, pepř

Postup:
Brambory jsem nakrájela na kostičky, šoupla je do hrnce zalila vodou a mlékem v poměru (voda2:mlíko1) a počkala si, až brambory změknou. Ve chvíli měkkosti brambor putoval do hrnce medvědí česnek, sůl, pepř. Když medvědí česnek ubyl na objemu, chopila jsem se mixéru, všechno rozmixovala a podle požadované chuti/houšťky naředila vodou/mlíkem nebo dosolila dopepřila. Polévku jsem servírovala s s nalámaným sucharem, Gran moravii a čerstvou bylinkou.

2 komentáře: