31. 10. 2015

Jemný žampionový krém inspirovaný Itálií s tymiánem a rozmarýnem

Vychutnejte si podzim! Máte-li jen volnou chvilku během dne, vyrazte do přírody! Proběhněte se! Projdeďte na kole! Projděte s psíkem, sami s kamarádkou! A pak doma, až vám bude lehce chladno, zahřejte se! Oslavte život a jeho barvy polévkou, která v sobě snoubí bylinkové vzpomínky na léto a podzimní jemnost. Jemná chuť hub zněžnělá smetanou s lehkým vánkem tymiánu a rozmarýnu, který vám připomene moře. Ideální je čerstvý tymián a rozmarýn ale funguje i sušený, ale čerstvé bylinky jsou čerstvé bylinky. Navíc keřík mám na okně už přes půl rocku. Recept je volná improvizace, proto je rozpis surovin jen orientační. Ale to je ostatně vždycky... Každý česnek je jinak silný (zvlášť ten domácí vydá za deset čínských), každá brambora jinak velká...  Všichni víme!




Jemný žampionový krém inspirovaný Itálií s tymiánem a rozmarýnem

Suroviny na 3 porce
cca 300 g žampionů, 1 střední brambor, větší stroužek česneku, máslo, cibule, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, smetanu

Postup:
Na másle jsem zarestovala cibulku, přidala pokrájené hříbky, brambor na malé kostičky a zalila vodou. Pak už stačilo přidat bylinky bez větvičky, stroužek česneku a nechat povařit. Ve finále jsem přidala trochu smetany a rozmixovala ponorným mixérem. Případně ještě dosolila či dopepřila. :-)



1 komentář: