Rizoto inspirované cajunskou kuchyní

Cajunská kuchyně je jihoamerická kuchyně. A přesně tohle se vám bude odehrávat v puse. Zažijete svěží, pikantní karneval chutí, které do sebe krásně zapadají a tvoří lahodnou show odvíjející se na vašem jazyku. Navíc - celý příběh, týkající se vaření se odehrává v 1 hrnci - čili, jednoduché, funkční a úsporné. Pokrm skvěle funguje i bez masa a s přidanými, mraženými fazolkami, takže kytkožrouti budou rovněž uspokojeni.



Rizoto inspirované cajunskou kuchyní

Ingredience
Rýže 80g/porce, červená paprika 1 stěna/porce, cibule, česnek, máslo,  koření paprika (skvěle mi funguje uzená), sušené oregano, sušený tymián, cayenský pepř (čili), kuřecí maso (ideálně krevety, ale babicovala jsem)

Postup:
Papriku jsem nakrájela na drobné kostičky, cibuli nadrobno, kuřecí prso na kostky. Česnek jsem oloupala a vytáhla si kořenky.

Na pánvi jsem zpěnila máslo, na něm zarestovala cibulku a maso, následně papriku, přidala jsem koření. Tymián a oregano jsem při sypání do hrnce drolila.

Do hrnce jsem přidala rýži, promíchala a zalila vodou. Ideální je vývar a méně ideální ale přesto funkční je alnaturácký bujon. 

Vmíchala jsem prolisovaný česnek.

Pokrm jsem asi 10-12 minut vařila. Asi 5-10 minut před koncem, kdy rýže už byla měkčí, ale pořád ještě ne měkká (rozumíte mi?) jsem vypla sporák, pohlídala si, aby vařící se jídlo bylo ještě pořád vlhké. 

Kastrůlek jsem přikryla pokličkou a dala mu čtvrthodinku odstátí a dojití. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky