Plněné papriky se sýrem pečené pod grilem

Paprika vytvoří příjemnou sladkost v kombinaci s jemnou svěžestí. Sýr onu zmíněnou jemnou svěžest přivede k dokonalosti svou sametovostí a maso vyladěné uzenou paprikou dodá pokrmu mohutnost. Zvláště pak použijete-li hovězí. S vepřovým pleckem se povezete na svůdné vlně jemnosti. Tak či tak obojí je jedinečná kompozice vhodná k večeři, svačině nebo i menšímu obědu se salátkem.



Suroviny
červená nebo žlutá paprika, zhruba 100g mleté maso, 50g tučný uzený sýr, koření uzená paprika, cayenský pepř, sůl

Postup:
Sýr jsem ustrouhala na jemném struhadle a smíchala s mletým masem, uzenou paprikou, solí a cayenským pepřem. Umyla si ruce, papriku jsem rozřízla vejpůl, vydlabala, jemně odřízla stonek a naplnila směsí. 
Naplněné papriky jsem dala na vymazaný plech a šoupla do trouby na funkci grill (zhruba 180°C), kde jsem pokrm zapékala přibližně 25 minut. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky