Banánový chléb

Čau Míšo,
chtěla jsi ode mě recept na ten Bánánový chleba, co jsem teď pekla na naše setkání. Při pečení jsem dost improvizovala oproti původní verzi, co je v časopise. Mouku jsem použila celozrnnou špaldovou co jsem koupila u Lenky a místo cukru dala trochu medu. Banány jsem měla přezrálé, takže měly tu nejkrásnější cukernatost a nejlepší chuť - navíc je měli ve slevě, takže nejlepší a levné.



Banánový chléb

Suroviny:
100g másla, 1 obří polévková lžíce medu, 1 domácí vajíčko, 220g (špaldové celozrnné mouky), půl prášku do pečiva, panák mlíka, 4 banány, 85 g kokosu.

Postup:
Prvně jsem klepla vajíčko do misky a prohlídla, jestli tam není nějaká zbloudila šlupka. K vajíčku putovalo máslo, med a banány. Všechno jsem rozmixovala mixérem. Dávej pozor, dost to lítá a vyber si raději nějakou hlubší misku. Byl to boj!
Jakmile jsem měla rozmixovány mokré ingredience, přidala jsem mouku a kypřící prášek a kokos. Dala jsem si záležet na promixovávání, aby se kypřící prášek co nejlíp promíchal. Pak jsem tam šloupla ještě panák mlíka, zamixovala a pak ještě ochutnala, jestli není třeba dosladit nebo tak něco. Na doladění jsem dala ještě trošku vanilkového extraktu, co mám z Marks and Spencera. 
Tentokrát byla buchta bez cayenského pepře, ať si pochutnají i děti. Napadá mě ale, že to bude super i s čokoládou. :-)

Drž se, Míšo!


Komentáře

Oblíbené příspěvky